Jeżeli nie macie zbyt wiele czasu a zjedlibyście coś słodkiego, o smaku czekolady, w dodatku bez cukru i glutenu to musicie przygotować bo superszybkie brownie (czas wraz z pieczeniem to max 30 minut!). Przepis poniżej.
Składniki na dwie porcje:
1 jajko
2 łyżki kakao
50 g mąki ryżowej lub jaglanej
25 g masła
kilka kropel esencji waniliowej
pół łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
4 łyżki erytrytolu
3 łyżki mleka
Sposób przygotowania:
Rozpuść masło i rozgrzej piekarnik do 180 st, a erytrol zmiel blenderem. Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie do połączenia. Przełóż do kokilek lub naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Piecz ok 22-25 min (góra- dół, bez termoobiegu).
Smacznego!
Wartość odżywcza 1 porcji (ok 125g)
Kcal 312,2
Białko 7,45g
Tłuszcze 17,85g
Węglowodany 30,6g